Uludere Belediyesi'ne kayyum atandı

Uludere Belediyesi'ne kayyum atandı

Uludere Belediyesi Eşbaşkanları Zeynep Üren ve Yunus Ürek'in yerine kayyum atandı. kayyım olarak ilçe kaymakamı görevlendirildi.

Şırnak’ın Uludere İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Zeynep Üren ve Yunus Ürek, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Bugün görevden alınan Üren ve Ürek’in yerine İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu kayyum olarak görevlendirildi.

Uludere’de yürütülen bir soruşturma kapsamında, dün gözaltına alınan DBP’li Eşbaşkanlar Zeynep Üren ve Yunus Ürek, tutuklanma talebi ile çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, Üren ve Ürek’i, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bıraktı.

Bugün öğlen saatlerinde Uludere Kaymakamlığı’na çağrılan Üren ve Ürek’e görevden alındıklarına dair İçişleri Bakanlığının yazısı tebliği edildi. Zeynep Üren, görevden alınmaya gerekçe olarak dün gerçekleştirilen gözaltının gösterdiğini söyledi.

Eşbaşkanların görevden alınmasından sonra, akşam saatlerinde de Uludere Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.