Ukrayna'dan son gelişmeler

Ukrayna'dan son gelişmeler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi 41. gününde. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgedeki son gelişmeler.

 
  • Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, işgalin başından bu yana ilk kez Kiev'den çıkarak, katliam görüntülerinin geldiği Buça'ya gitti, sadece bu kentte 300'den fazla sivilin işkenceye uğradığını ve öldürüldüğünü söyledi. BBC bu iddiayı başka kaynaklardan doğrulayamadı.
  • Buça'daki BBC muhabiri Yogita Limaye, bir apartmanın bodrum katında elleri arkadan bağlanmış ve vurularak öldürüldüğü düşünülen 5 erkeğin cesedini gördü.
  • Zelenskiy bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne hitap edecek. Zelenskiy'nin BMGK'ya Buça'da gördüklerini anlatması ve katliama yönelik kanıtlar sunması bekleniyor.
  • Zelenskiy Rusya'nın, yalan haber ve propaganda hamleleriyle, Ukrayna'da işlediği savaş suçlarını gizlemeye çalıştığını söyledi; "Sahte röportajlarla, montajlanmış görüntülerle, ve başkaları tarafından öldürüldüğünü iddia etmek üzere insanları öldürerek, yaptıkları toplu infazları gizlemeye çalışıyorlar" dedi.

Batı'dan tepkiler:

  • ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaş suçlarından yargılanması gerektiğini söyledi.
  • İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss Rusya'ya karşı "sert, yeni bir yaptırım dalgası" geleceğinin sözünü verdi.
  • Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leven, AB'nin Ukrayna'da yaşanan katliamı incelemek üzere müfettiş göndermeye hazır olduğunu belirtti.

Article share tools

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.