Uğurlar olsun!

 

  Merhaba saygıdeğer Hakkari objektif haber okuyucuları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

 Söze nereden başlayacağımı bilemiyorum. Bütün  dünyayı etkisi altına alan covid-19 ne yazık ki can almaya devam ediyor ve dün akşam tüm Hakkari’yi yasa boğan genç bir fidanımızı bizden aldı. Dünyada her canlı ölümü tadacaktır şüphesiz fakat; ölümün böyle daha baharında gencecik bir dostumuzu alması hafızalardan silinmeyecek bir etki bırakıyor insanda. İster buna kader diyelim ister farklı bir şey ne desek diyelim ama şu bir gerçek bugün yasaların en büyüğünü yaşadığı bu kent. Korona virüsün  canımızdan can alması bizlerinden canından can aldı. Hakkari de kuyumculuk sektörünün sayılan sevilen simalarından İdris ÇELİKOL dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Güler yüzündeki tebessümünü hiçbir kelime ile anlatamayacak kadar zorlanıyorum şuan. Daha çok erkendi be dönüş bileti satılmayan bir yolculuğa çıkman. Unutulması mümkün olmayan bir acıyı daha yüreklerimize kazıdın. Gülüşünle  matemin resmini çizdin adeta hafızalarda. Bu dünyadan seni o güler yüzünle hep hatırlayacağız. Dilerim yaradan öbür dünyada da yüzünden gülümsemeyi eksik etmesin.

 

  Dayanışması, kültürü, misafirperverliği  ile dünyaya örnek olacak şehir olmanın haklı gururunu yaşayan Hakkari. Bugün vefat eden arkadaşları dostları için kepenk açmayan kendisi ile aynı sektörün meslektaşı olan yüreği büyük Hakkari kuyumcuları. Belki kepenk açmamaları arkadaşlarını geri getiremeyecek ama yüreklerindeki sevgi dostları ile beraber olduklarının bir göstergesidir. Sürekli birliktelik içinde rekabet duygusu ile değil sevgi duygusu ile birbirine kenetleniyor hepsi. Bugün de aynı duygu ile vefat eden arkadaşları için kepenk açmama kararı aldılar.  Bu güzel davranışlarından dolayı ilimizde faaliyet gösteren tüm kuyumculara en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız..

 

Ve yine Kürtçe söylendi yürekleri delik deşik eden nağmeler

Yaradanın yarattığı bütün aşklar adına yakıldı yine ağıtlar.

 Sonu gelmeyen bir filmin senaryosu kazıldı hafızalarda.

Bir yanımız kaybettiğimiz gencecik bir fidan bir yanımız ağıt yakan koca bir şehir.

Ah be dostum erkendi ya yasa boğdun seni sevenlerini.

Dillerden düşmeyecek türküler yazdırdın bugün.

Hayallerini gömdün bir avuç toprağa

Hoşça kal sevgili dostum

Hoşça kal güzel insan

72411196_1038226469851554_4035753538511437824_o.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum