Uçan Süpürge’den çocuk atölyesi

Uçan Süpürge’den çocuk atölyesi

Uçan Süpürge Vakfı, koronavirüs nedeniyle evde kalan çocuklar için online atölyeler düzenliyor.

Uçan Süpürge Vakfı, 23’üncüsünü düzenlediği Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali programı kapsamında, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evde kalan çocuklar için online atölyeler düzenliyor.

MA'nın haberine göre, çocuklar, “Festivale doğru çocuk atölyeleri” başlığı altında, 13 farklı atölye çalışmasıyla buluşacak. Farklı yaş grupları için 2-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan atölyelerin konu başlıkları şöyle: “Öykü okuma, Çocuklar için yaratıcı yazarlık, Çocuklar için film çözümlemesi, Doğaçlama hikaye oluşturma, Nerede bu fil, Çocuklar için felsefe, Bi’ değişik masal, Tahaumatrope, Flipbook animasyon, Uydurma, Çocuk yogası ve hareket.”

Çocuklar için gerçekleştirdikleri atölyeleri değerlendiren Uçan Süpürge Vakfı Üyesi Cemre Öztoprak, toplumsal cinsiyet rolleri ve bu rollerin yarattığı kalıp yargıları yeniden gözden geçirmek adına düzenledikleri “Bi’ Değişik Masal” atölyesinde, çocukların “Masallardaki kahramanların cinsiyeti nedir?” ve “Kız gibi olmak, erkek gibi olmak ne demektir?” soruları üzerine odaklanacaklarını söyledi.  Araştıran, sorgulayan ve akıl yürütebilen bir neslin yetiştiğine işaret eden Öztoprak, “Onlara Traumatrope ve Doğaçlama Hikaye Oluşturma gibi atölyelerle destek olmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda çocuk gelişimi, zihinsel, psikolojik, fizyolojik ve bedensel olmak üzere birçok farklı gelişme alanını içerisinde barındırır. Bedensel gelişimi atlamamak ve beden farkındalığını artırabilmek adına, Çocuk Yogası ve Hareket atölyesine yer verdik” şeklinde aktardı. 

Çocuklar için atölye düzenleme fikrine değinen Öztoprak, “Uçan Süpürge, bir kadın örgütü olarak uzun yıllar boyunca toplumsal cinsiyet eşitsizliği, erken ve zorla evlilikler, çocuk hakları ve hak temelli savunuculuk üzerine çeşitli faaliyetler göstermişken, salgın sebebiyle evde kalan çocukları düşünmeden edemezdik” ifadelerini kullandı. 

Atölyeleri düzenlerken daha çok çocuklar için önemli ve geliştirilmesi gerektiğine inandıkları değer ve beceriler üzerine odaklandıklarını ifade eden Öztoprak, “Kim bilir belki de geleceğin senaristleri, yönetmenleri ile 30, 40 veya 50’inci festivalde yollarımız kesişir. Festivalimizde çocuklara özel atölyelere yer vermenin en önemli sebebi, çocuklarımızın daha özgür bir zihinle yola çıkmasına katkıda bulunmak. Evde kalan kadınların artan sorumlulukları ve onlara yüklenen duygusal ve fiziksel her türlü yükün farkındayız. Umuyoruz ki, çocuklar bu atölyelerle keyifli vakit geçirirken, iş yükü artan kadınların soluklanabilmesi için bir mola sağlayabiliriz” diye belirtti.

Ücretsiz olan atölyelere katılım sınırlı sayıda alınacak. Kayıt yaptırmak için atölyeye katılacak çocukların adı soyadı, yaşını ve bir telefon numarasının Uçan Süpürge’nin e-mail ([email protected]) adresine gönderilmesi yeterli. 

Atölyelere dair ayrıntılı bilgiye Uçan Süpürge’nin İnstagram (https://www.instagram.com/ucansupurgee/) hesabından ulaşılabilinir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.