Uçaklar köyü bombaladı: En az 15 ölü

Uçaklar köyü bombaladı: En az 15 ölü

Myanmar'ın kuzeybatısındaki bir köye düzenlenen hava saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu en az 15 kişi hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Askeri cunta tarafından yönetilen Myanmar'da ordu ile isyancı gruplar arasındaki silahlı çatışmalar ekim ayından bu yana ülkenin kuzeyinde yoğunlaşmış durumda.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, cunta rejimi, Tamu bölgesindeki Khampat Kasabasındaki bir köye hava saldırısı düzenledi.

Yerel kaynaklar, bombardımanda, aralarında çocukların da bulunduğu 15 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını belirtiliyor.

Ancak AFP'ye konuşan görgü tanıkları, ölü sayısının daha yüksek olduğunu söyledi.

Görgü tanıkları, "İki kiliseyi hedef alındı. Ayrıca bazı evler vuruldu" dedi.

Ancak devlet medyası saldırıyla ilgili haberlerin "sahte " olduğunu savundu. MRTV, o sırada bölgede hiçbir uçağın uçmadığını bildirdi.

Köy, cuntaya karşı savaşan gruplardan Halk Savunma Gücü (PDF) adlı grubunun kontrolü altında.

Ordu, grubu "terörist" olarak tanımlıyor.

İsyancılar, Çin sınırındaki bir bölgenin kontrolünü ele geçirdi

Öte yandan kendilerini "Üç Kardeşler İttifakı" olarak isimlendiren grup, Laukkai'de bulunan orduya ait karargahın teslim olmasının ardından Çin sınırındaki kasabayı ele geçirdiğini bildirdi. 

İsyancı ittifak, savaş deneyimine sahip üç gruptan oluşuyor. Bunlar; Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA), Ta'ang Ulusal Kurtuluş Ordusu ve Arakan Ordusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.