'Uçak biletinizi sosyal medyadan paylaşmayın, kredi kartı bilgileriniz çalınabilir'

'Uçak biletinizi sosyal medyadan paylaşmayın, kredi kartı bilgileriniz çalınabilir'

Uçak yolculukları öncesi sosyal medyadan paylaşılan biniş kartı üzerindeki bilgilerle kimlik detaylarına ulaşılabiliyor. Hürriyet'ten Uğur Cebeci, "Bu bilgilerle kredi kartınız başkaları tarafından kullanılabilir" uyarısı yaptı.

Bu yılın modası, transfer olan futbolcu oynayacağı futbol takımının kentine uçarken biniş kartının fotoğrafını çekiyor. Sonra da sosyal medyadan paylaşıyor. Bir bakıyorsunuz uçuş kartında bilet numarası var. Veya barkod ortada.

Kötü niyetli olanlar, bu detay gibi gözüken bilgilerden yola çıkıp çok kısa sürede kimlik bilgilerinize ulaşabilir. Bir sonraki adım bileti aldığınız kredi kartı bilgileriniz… Ya biriktirdiğiniz miller? Başkası tarafından kullanılıp bilete çevrilebilir.

Sosyal medyadan biletinizi, uçuş kartınızı paylaşırken dikkat"

Hürriyet'te Uğur Cebeci'nin, yazısının bir bölümü şöyle:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.