Tutuklu Eşbaşkan Remziye Yaşar’ın duruşması ertelendi

Tutuklu Eşbaşkan Remziye Yaşar’ın duruşması ertelendi

Yerine kayyım atanan tutuklu Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Remziye Yaşar'ın yargılandığı davanın 9'ncu duruşması görüldü. Yaşar'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ankara’da 15 Ekim 2019 tarihinde gözaltına alınarak Hakkari Yüksekova’ya getirilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve görevden alınarak yerine kayyım atanan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Remziye Yaşar’ın 9'uncu duruşması Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılanan Yaşar, duruşmaya tutulduğu Elazığ Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. 
 
Önceki beyanlarını tekrar eden Yaşar, dosyada suç olabilecek bir durumun olmadığını belirtti.  Yaşar'ın avukatları da müvekkillerinin hem suçsuz yere içeride tutulduğunu hem de pandemi koşulları nedeniyle biran önce serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Tahliye talebinin ardından kısa bir ara veren mahkeme ardından sanık müdafilerinin talebi üzerine, duruşmayı 3 Eylül'e erteleyerek, Yaşar'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.