Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu IŞİD'den geri alındı

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu IŞİD'den geri alındı

Musul'un batısının IŞİD'den geri alınması için başlatılan operasyon kapsamında, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binası örgütün elinden alındı.

 Rudaw, Irak güvenlik güçlerinin Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasının IŞİD'den geri aldığını duyurdu. Anadolu Ajansı ise Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun da bulunduğu Teyyaran mahallesinin tamamen kontrol altına alındığını belirtti.

IŞİD, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu 11 Haziran 2014’te tarafından yapılan baskınla ele geçirmişti. Aralarında dönemin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da olduğu 49 kişi de örgüt tarafından rehin alınmıştı. Yaklaşık üç ay boyunca IŞİD'in elinde rehin kalan 49 kişi 20 Eylül 2014'te Ankara'ya dönmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.