Türkiye'de sağlık kuruluşlarına maskesiz girilemeyecek

Türkiye'de sağlık kuruluşlarına maskesiz girilemeyecek

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, 81 il valiliğine "hasta ziyaretleri" konulu genelge göndererek, tüm sağlık kuruluşlarına girişlerde vatandaşlara tıbbi maske takma zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) pandemisi süresince hasta ziyaretleriyle ilgili yapılan düzenlemelere ilave tedbirler getirildiği belirtildi. 

Buna göre, mart ve nisan aylarında uygulanması istenilen tedbirlere, Bakanlık tarafından yapılacak ikinci bir duyuruya kadar devam edileceği kaydedildi. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 81 ile gönderdiği yazıda, "Tüm sağlık kuruluşlarına girişlerde vatandaşlarımızın tıbbi maske (cerrahi maske) takmaları zorunlu olup, sağlık kuruluşu içerisinde maskesiz dolaşıma izin verilmemesi, tedbirlerin kamu, üniversite ve özel sektöre ait tüm sağlık kuruluşlarında uygulanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi sağlanacak" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.