Türkiye rafting şampiyonası Hakkari’de yapılacak

Türkiye rafting şampiyonası Hakkari’de yapılacak

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Türkiye Rafting şampiyonasının 25 -30 Ekim tarihleri arasında Hakkari’de yapılacağını duyurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Vali Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek ve Gençlik Spor İl Müdür Emin Yıldırım ile birlikte Türkiye Rafting Şampiyonasının yapılacağı Depin Mevki Çığ Tüneli bölgesinde incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali Akbıyık, iki yıldır Hakkari’de çok güzel hizmetler yaptıklarını belirterek Hakkari’nin Türkiye’nin cennet köşelerinden birisi olduğunu söyledi.

 Hakkari’nin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceklerini kaydeden Vali Akbıyık, ‘Kışı, karı, bu suyu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Hakkari’nin her tarafının inşaat olduğuna dikkat çeken Vali Akbıyık, “Diğer hizmetlerimizin yanında gördüğünüz gibi Hakkari’nin her yeri şantiyeye dönmüş durumda. Bir tarafta asfalt yapılıyor bir tarafta Depin projemiz diğer taraftan Gola Zuryan, konaklama tesisleri öğretmenevimiz TOKİ konutları hastaneler okullar… Yani burada sayamayacağımız dünya kadar çok hizmetler yapılıyor. Diğer taraftan da bu Türkiye’nin dünyanın en güzel dağlarını, en çok karın olduğu memleketi bu güzelim suları mutlaka turizme, ekonomik sosyal olarak kazandırmamız gerekiyor. Birçok faaliyet yapıyoruz. İşte Mergabütan’da Kar Festivali, Çukurca’da Doğa Sporları ve Foto Safari, yine Uçkun Festivali, Ters Lale Festivali gibi, bunun yanında bilimsel sempozyumlar birçok etkinlik düzenleniyor” dedi.

Vali Akbıyık, 25 – 30 Ekim tarihleri arasında Zap Suyu üzerinde ‘Hakkari’de Hayat Var Gelin Bu Hayatı Yaşayın’ sloganı Türkiye Rafting Şampiyonası’nı düzenleyecekleri müjdesini verdi.

Türkiye Rafting Federasyonu, Hakkari Valiliği, Belediye ve Gençlik Spor Bakanlığının desteği ile düzenlenecek şampiyonaya 2 bakanın yanı sıra 400’e yakın raftingcinin de katılacağı bilgisini veren Vali Akbıyık, “Zap Suyunun dev bir organizasyona ev sahipliği yaparak hak ettiği değeri bölge insanına sunacaktır” şeklinde konuştu

 Vali Akbıyık açıklamanın ardından Rafting Şampiyonasının düzenleneceği bölgedeki çalışmalar hakkında İl Gençlik ve Spor Müdürü Emin Yıldırım’dan bilgi aldı.

vl-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.