"Türkiye Münbiç'teki Kürtlere saldırırsa işler zorlaşır"

"Türkiye Münbiç'teki Kürtlere saldırırsa işler zorlaşır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "El Bab'dan sonra sıra Münbiç'te" açıklamasına cevap veren CENTCOM komutanı Votel, "Türkiye Münbiç'teki Kürtlere saldırırsa işler zorlaşır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sabah Pakistan seyahati öncesinde El Bab operasyonundan sonra Fırat Kalkanı'nın önce Münbiç'ten PKK-PYD'nin atılması, ardından da Rakka'nın DAEŞ'ten tamamen temizlenmesiyle devam edeceğini açıklamasının ardından ABD'den itiraz geldi.

"TÜRKİYE SALDIRIRSA DAEŞ'LE MÜCADELEMİZ ZORLAŞIR"

El Bab'dan Münbiç'e giden yola ABD bayraklı zırhlı araçlar koyarak Türk askerinin yolunu tıkamaya çalışan ABD Merkez Kuvvetler'inin (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Türkiye'nin Suriye'nin Menbiç bölgesinde bulunan YPG'lilere operasyon düzenlemesinin DAEŞ'le mücadeleyi zorlaştracağını söyledi.

REUTERS: ÇATIŞMALAR BAŞLADI

REUTERS  bugün öğleden sonra Menbiç’in batısı ve güneybatısındaki köylerde Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ABD’nin destek verdiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında çatışma çıktığını, Türkiye top atışlarıyla ÖSO'ya destek verdiğini, IŞİD'inde Menbiç’in güneyindeki DSG hedeflerine yönelik saldırı başlattığını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.