'Türk askeri sınırı geçiyor' iddiasına yalanlama

'Türk askeri sınırı geçiyor' iddiasına yalanlama

Bloomberg sitesinin 'Türk askerlerinin Suriye'nin kuzeyine girmeye başladı' iddiasına yalanlama geldi. Reuters'a konuşan kaynaklar sınırın geçilmediğini, ağır silahlı askerlerin sınırdaki duvarı kaldırma çalışması yaptığını açıkladı.

Türk askerlerinin Suriye’nin kuzeydoğusuna girmeye başladığı öne sürüldü. Bloomberg News, haberi Ankara’daki bir Türk yetkiliye dayandırdı.

GENELKURMAY KAYNAKLARI: HAREKAT BAŞLAMADI

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ise Genelkurmay’daki kaynaklarına dayanarak, bu durumun ‘ana harekatın başladığı anlamına gelmediğini’, ‘harekat için altyapı çalışmalarının yapıldığını’ söyledi. Buna göre TSK, harekat için Suriye sınırının içinde karargah kurma çalışmasına başladı. Aydemir kaynaklarına dayanarak, “Bu bir ön hazırlık çalışması, büyük ölçekli bir giriş değil” dedi.

AKAR: HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise bu iddialarla eş zamanlı yaptığı açıklamada, “Harekatla ilgili çalışmalarımız devam etmekte. İntikaller, hazırlıklar sürmekte” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.