Tunceli’deki kayıp gençle ilgili önemli gelişme

Tunceli’deki kayıp gençle ilgili önemli gelişme

Tunceli'de 3 gündür akıbetine ulaşılamayan Engin Eroğlu’nun (28) şehirlerarası bir otobüsün açık kalan bagaj kapsının çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğü gündemde. Bir yolcunun anlatımları ve çektiği görüntüler üzerine İstanbul’da gözaltına alınan oto

15 Haziran günü Munzur kıyısında hayvanlarını otlatırken birden bire ortadan kaybolan Engin Eroğlu’na (28) dair dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Tunceli kent merkezinde bulunan bir GSM bayisinde çalışan Eroğlu, her hafta sonu yaptığı gibi Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü Köyü’ne giderek ailesine ait hayvanları otlatmaya çıkardı.

Ancak akşam eve dönmemesi üzerine köylülerle birlikte Eroğlu’nu aramaya çıkan ailesi, Munzur Nehri kıyısında çocuklarına ait cep telefonu ve şapka ile birlikte etrafta kan izlerine ulaştı.
 
Eroğlu’nun alıkonulup, kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerine hemen Jandarmaya haber verildi. AFAD ekiplerinin de katılımı ile sürdürülen arama çalışmalarına rağmen Eroğlu’nun izine bu zamana kadar ulaşılamazken, dikkat çekici bir gelişme yaşandı. 
 
Olay günü, bir turizm firmasının Tunceli-İstanbul arasında sefer yapan otobüsünde yolculuk yapan bir yolcu, Eroğlu’nun kaybolduğu haberleri ile karşılaşması üzerine yolculuk esnasında çektiği manzara görüntülerinde yer alan kişinin fotoğraflarından tanıdığı Eroğlu olduğunu fark ederek ailesine ulaştı. Görüntüyü Eroğlu ailesine ulaştıran yolcu, otobüsün bagaj kapılarından birinin arızalı olması nedeniyle yolculukları sırasında sık sık kendi kendine açıldığını anlattı.

Munzur kıyısında seyrettikleri sırada da bagaj kapısının yine açıldığını, bu yüzden  de şöförün durup, kapıyı kapattıktan sonra otobüsün yoluna devam ettiğini söyleyen yolcu, açılan bagaj kapısının Eroğlu’na çarpmış ve Munzur Nehri’ne fırlatmış olabileceğini belirtti. 
 
Aile, kendilerine ulaşan bu bilgiler ve Eroğlu’nun yer aldığı son görüntülerle birlikte hemen savcılığa başvurdu. Başlatılan soruşturma kapsamında aile fertlerinin ifadesi alınıp, görüntülerin incelenmesi talimat verildi.
 
Eroğlu’nun yer aldığı son görüntüyü çeken yolcu ile birlikte otobüsün şoförü olduğu belirlenen Erdal Samoğlu, dün akşam İstanbul’da gözaltına alınıp, İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındı. Edinilen bilgilere göre, eldeki görüntü üzerinden sözkonusu iddiaların yöneltildiği sürücü Samoğlu, ifadesinde Eroğlu’nu hiç görmediğini, iddialar konusunda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.
 
Kayıp kardeşi ile ilgili MA’ya konuşan ağabeyi Mesut Eroğlu, kardeşinin hiç kimse ile bir sorunu olmadığını, herkes tarafından sevilip tanındığını dile getirdi. Ortadan kaybolmasına anlam veremediklerini söyleyan ağabey Eroğlu, 3 gündür yapılan tüm aramaların sonuçsuz kaldığını anımsatarak, yeterli ekiplerin bulunmadığını, bu anlamda yetkililerin daha duyarlı olması ve bir an önce olayın aydınlatılması için çaba göstermesini istedi. 
 
Ağabey Eroğlu, savcılığa teslim ettikleri görüntüler ile kardeşinin kaybolduğu anların birbiri ile örtüştüğünü de ifade etti.
 
Kardeşinin büyük ihtimalle de otobüsün çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğünü söyleyen ağabey Eroğlu, “Ancak şüphelendiğimiz şoför ifadesinde hiçbir şekilde kardeşimi görmediğini, fark etmediğini söylemiş. Çekilen görüntüler üzerine olayın aracın çarpması sonucu yaşandığı ihtimali yüksek. Ancak yine de olayla ilgili net bir bilgi yok elimizde” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum