Tüm-Bel-Sen Hakkari’de kongreye gitti!

Tüm-Bel-Sen Hakkari’de kongreye gitti!

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK)’e bağlı Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Hakkari Şubesi 4'üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

KESK Hakkari Şubeleri Sendikası toplantı salonunda yapılan kongreye, HDP İl Eşbaşkanları Sinan Kaya ve Sipan Turan, İl Genel Meclisi Eş Sözcüleri Nesibe Gümüşlü ve Nazmi Coşkun, İHD yöneticileri, STK temsilcileri, KESK bileşenleri katıldı.

Eğitim - Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan'ın divana getirildiği kongrede divan üyeliklerine ise HDP İl Eşbaşkanı Sipan Turan ile  DİSK Genel İş Sendikası Hakkari Şube Başkanı A. Halik Duran getirildi.

Divan adına söz alan Eğitim - Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan kongreye katılan bütün davetlilere teşekkür etti.

KESK olarak Türkiye’ye barış ve demokrasi gelmesi için mücadelelerine devam edeceklerini belirten aşkan, OHAL kapsamında çıkartılan KHK mağdurları emekçileri yalnız bırakmayacakları mesajı verdi. .

Ardından, Tüm-Bel-Sen'nin mali ve faaliyet raporları okunarak oylandı.

Kongrede kısa bir açıklama yapan Tüm-Bel-Sen'in önceki dönem kadın sekreteri Deniz Hatem Öztekin, Elazığ Depremi ve Van'ın Bahçesaray ilçesindeki çığ felaketinde hayatını kaybedenleri andı ve yaralılara acil şifalar diledi. 

15 Temmuz sonrası ilah OHAL ve sonrasında çıkartılan KHK'lıları eleştiren Öztekin, "15 Temmuz'un akabinde ilah edilen OHAL’in en büyük hedefi muhalif kamu emekçileriydi. bir çok kamu emekçisi sorgusuz sualsiz görevlerinden ihraç edildi. KHK mağduriyetlerinin ortadan kalkması için mücadelemize devam edeceğiz. Bu dönemde kayyumlar ve KHK ile Kürt halkın iradesi yok sayıldı. Hakkari belediyesinde 14, Yüksekova Belediyesinde, Çukurca, Belediyesinde 4, Şemdinli Belediyesinde 2, Hakkari İl Özel İdaresinde 4 olmak üzere toplam 30 kamu emekçisi ihraç edildi. Bunların bir kısmı görevlerine döndü ancak hala bir çoğu halen mahkeme kararlarının açıklanmasını bekliyor" dedi 

Konuşmaların ardından 50 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede seçimlere gidildi. Tüm Bel-Sen’in yeni başkanı ve yönetiminin daha sonra belirlenmesi bekleniyor. 

Tüm-Bel-Sen yönetim kurul asil listesi şu isimlerden oluştu: Ali Keskin, Tahir Tekinalp, Muharrem Parlak, Elif Berfin Kahraman, Nurettin Güçlü, Yunus Akkaya ve Ömer İlge

1-20200208132321.jpg2-20200208132321.jpg

5-586.jpg3-20200208132321.jpg4-882.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.