Trump'tan Suriyeli Kürtlere: Sizi seviyorum

Trump'tan Suriyeli Kürtlere: Sizi seviyorum

Suriyeli Kürt lider İlham Ahmed, Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump ile biraraya geldi. Trump'ın Ahmed'e "Kürtleri seviyorum" dediği belirtiliyor.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ayrıntıları henüz netleşmemişken, IŞİD’le mücadelede Pentagon’un ortağı olan ve kurdukları özerk bölgenin geleceği tartışılan Suriyeli Kürtler Washington’a heyet gönderdi.

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) siyasi kanadı olan Suriye Demokratik Konseyi’nin (SDK) Başkanı İlham Ahmed liderliğindeki heyet, ABD Başkanı Donald Trump ile de biraraya geldi.

CNN International’ın aktardığına göre, görüşme Washington’daki Trump International Hotel’de pazartesi akşamı gerçekleşti.

CNN, Trump’ın İlham Ahmed’e “Kürtleri seviyorum” dediğini duyurdu.

‘TRUMP YANLARINA UĞRADI’

Habere göre, Ahmed hafta boyunca Washington’da temaslarda bulunacak, Trump yönetiminden yetkililer ve Kongre üyeleri ile buluşacak. İlham Ahmed’in Trump’la biraraya geldiği gün de Kongre üyeleriyle otelde yemek yediği, o sırada bir bağış toplantısı için orada olan ABD Başkanı’nın yanlarına uğradığı ve 10 dakikalık bir sohbet gerçekleştiği belirtildi.

CNN, görüşmenin bu şekilde yapılmasını ‘alışılmadık’ sıfatıyla aktardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum