Trump'ın oğluna hakaret eden NBC'li senarist işinden oldu

Trump'ın oğluna hakaret eden NBC'li senarist işinden oldu

Amerikan NBC televizyon kanalında yayınlanan 'Saturday Night Live' programının senaristi Katie Rich, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın 10 yaşındaki oğlu Barron hakkında paylaştığı bir tweet nedeniyle geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

 

Rich, Barron'ın da yer aldığı Trump'ın yemin töreninin ardından Rich, Twitter hesabından "Barron bu ülkenin ilk evde öğretim gören nişancısı olacak" mesajını paylaşmıştı. Rich, 'nişancı' derken ABD'de okul ve kamu yerlerine baskın düzenleyerek toplu katliam düzenleyenleri kastetti.

Ancak görünüşe göre, Rich'in özür mesajı pişmanlığını göstermek için yeterli olmadı. Associated Press'e (AP) konuşan konuyla ilgili bir kaynak, Rich'in geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığını söyledi. NBC konu hakkında açıklama yapmadı.

'Saturday Night Live', 1993 yılında cast üyesi Mike Myers'ın dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın kızı Chelsea Clinton'la alay etmesi nedeniyle bir özür mektubu kaleme almak zorunda kalmıştı.

BARRON İLE ANNESİ MELANIA TRUMP'IN 'BEŞLİK ÇAKMASI'

Başkan Trump'ın yemin töreninde anne Melania Trump ile oğlu Barron arasında 'beşlik çakma' görüntüsü dikkat çekmişti. Barron'un elini kaldıran annesine beklenen tepkide bulunmaması, çocuğa yönelik hakaretlerin başlangıcı olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.