Trump'ın eski danışmanı Roger Stone'un hapse girmesini engelleyen kararnameye imza atmasına tepkiler büyüyor

Trump'ın eski danışmanı Roger Stone'un hapse girmesini engelleyen kararnameye imza atmasına tepkiler büyüyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski danışmanı Roger Stone'un hapis cezasının hafifletilmesi için özel bir kararname imzalamasına tepki büyüyor.

Roger Stone, ABD'de 2016 yılında düzenlenen başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği iddialarını araştıran soruşturma kapsamında 40 ay hapis cezasına çarptırılmıştı; Stone bu salı günü bu ceza nedeniyle hapse girecekti.

Ancak Trump, Stone için bir af çıkarmasa da imzaladığı özel kararname ile hapse girmesine engel oldu.

Trump'ın yakın arkadaşı olan Stone'un hapse girmesine engel olan Beyaz Saray kararında, "Stone'un kendisine karşı düzenlenen kumpas yüzünden yeterince çektiği" kaydedildi.

Trump'ın cuma akşamı açıklanan bu kararına hem Demokratlar'dan hem de Cumhuriyetçiler'den tepki geldi.

Cumhuriyetçi senatör Mitt Romney, bu kararın "tarihe geçen bir yolsuzluk" olduğunu söyledi.

Demokratlar'ın başkanlığa aday isimlerinden biri olan Joe Biden'ın sözcüsü ise Trump'ı gücünü kötüye kullanmakla ve Amerikan değerlerini tahrip etmekle suçladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.