Trump Suriye'den çekilmekten çark etti

Trump Suriye'den çekilmekten çark etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta yaptığı Suriye'den hızla çekilme çağrısında 'son karar' belli oldu.

Geçen hafta Suriye’den çekilme çağrısı yapan ABD Başkanı Donald Trump’ın, dün yapılan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında bu kararından geri adım attığı açıklandı.

Üst düzey bir Amerikalı yetkilli, Trump’ın Suriye’deki Amerikan askerlerinin bir süre daha kalmasını kabul ettiğini ama bu durumun uzun vadeli olmamasını istediğini söyledi. Yetkili, “Hemen çekilmeyeceğiz ama başkan uzun vadeli bir bağlılık da istemiyor” diye konuştu.Yetkili, Trump’ın toplantıda belirli bir takvime onay vermediğini, IŞİD’in yenilgiye uğratıldığından emin olmak istediğini ama aynı zamanda da bölge ülkeleri ile Birleşmiş Milletler’in Suriye’nin istikrarında daha fazla rol oynamasını istediğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.