Trump: Saldırı mükemmeldi, bir tek beni eleştirebildiler!

Trump: Saldırı mükemmeldi, bir tek beni eleştirebildiler!

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye saldırısı sonrası kullandığı "Görev tamamlanmıştır" ifadesini eleştirenlere yanıt verdi: Saldırı öyle mükemmeldi ki, tek eleştirebilecekleri şey benim bu ifadeyi kullanmam oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye dün sabaha karşı Fransa ve İngiltere ile birlikte düzenlediği hava saldırılarının ardından kullandığı “Görev tamamlanmıştır!” ifadesine yöneltilen eleştirilere yine Twitter’dan yanıt verdi.

Trump, “Suriye saldırısı öylesine mükemmel, öyle isabetli biçimde icra edildi ki, yalan haber medyasının çamur atmasının tek yolu, benim ‘Görev tamamlanmıştır’ ifadesini kullanmam oldu. Bunun üzerine atlayacaklarını biliyordum ama öyle harika bir askeri terim ki, geri getirilmesi, daha sık kullanılması gerekiyor” dedi.

ABD Başkanı’nın dün saldırıların ardından kullandığı “Görev tamamlanmıştır!” ifadesine bugün Amerikan basınınında yaygın bir biçimde eleştiri yöneltiliyor. New York Times ve Washington Post gazeteleri, bu ifadelerin en son Irak savaşında George W. Bush tarafından kullanıldığını hatırlaturken, bir dizi makalede de Trump’a “Görev tam olarak neydi ki?” sorusu yöneltiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.