Trump, Markle'a önce 'iyi prenses' sonra 'edepsiz' dedi

Trump, Markle'a önce 'iyi prenses' sonra 'edepsiz' dedi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İngiltere'ye yapacağı ziyaret öncesi Prens Harry'nin eşi Düşes Meghan Markle için çelişkili ifadeler kullandı.

Trump, Düşes için önce "O çok iyi bir prenses olacak" ifadelerini kullanırken, Markle'ın 2016'da Trump için sarf ettiği "Trump seçilirse Kanada'ya taşınırım" sözlerinin hatırlatılması üzerine "Ne söyleyebilirim ki? Onun bu kadar edepsiz olduğunu bilmiyordum" dedi.

Markle'ın kraliyet ailesinde yine de başarılı olacağına inandığını sözlerine ekleyen Trump "Bu çok güzel. Eminim mükemmel bir iş çıkaracak." diye konuştu.

Trump'ın pazartesi günü İngiltere'ye yapacağı ziyarete Kraliçe Elizabeth, Prens Charles, Prens William, Düşes Kate ve Prens Harry'nin katılması bekleniyor. Yeni doğum yapan Düşes Markle'ın kraliyet protokolüne katılmayacağı açıklandı.

Trump'tan Meksika'ya: Yasa dışı göçü engellemezsen yüzde 25'e kadar ek vergi uygulanacak
İngiltere Prensi Harry ve Düşes Meghan bebeklerine "Archie" ismini verdi

Trump, Hillary Clinton için de benzer sözler söyledi

Trump 2016'daki seçim kampanyasında Demokratlar adayı Hillary Clinton için de benzer bir ifade kullanmıştı. Trump, canlı yayında polemiğe girdiği Clinton'ın "Sosyal güvenlik fonuna daha fazla para aktarmalıyız, Trump ise bu konuda ne yapacağını bilmiyor" sözleri üzerine, "Ne kadar edepsiz bir kadın" (Such a nasty woman) sözlerini sarf etmişti.

Olay sonrası bu sözler büyük yankı uyandırmış ve zamanla Clinton'un seçim sloganına dönüşerek tişörtlere basılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.