Trump: İran ateşle oynuyor

Trump: İran ateşle oynuyor

Göreve gelmesinin ardından İran'a yönelik sert çıkışlarda bulunan ABD Başkanı Trump, bu kez de "İran ateşle oynuyor" açıklamasında bulundu.

Selefi Barack Obama'nın İran'a yönelik tutumunu eleştirmeye devam eden ABD Başkanı Donald Trump, yine Twitter hesabı üzerinden Tahran'a mesaj verdi. Obama'yı da hedef alan Trump, "İran ateşle oynuyor. Başkan Obama'nın 'kibarlığını' takdir etmediler. Ben Obama gibi kibar olmayacağım!" diye yazdı.

ZARİF: İRAN TEHDİTLERDEN ETKİLENMEZ

Trump'ın bu açıklamasından sadece 20 dakika sonra ise İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter'dan iki mesaj paylaştı.

Zarif'in yer aldığı 2 dakikalık bir videoya yer verilen ilk mesajda, "İran, güvenliğini halkından sağladığı için tehditlerden etkilenmez. Hiçbir zaman bir savaş yaratmayacağız ama sadece kendi savunma araçlarımıza güveniriz" ifadeleri kullanıldı.

İkinci paylaşımda ise "Silahlarımızı meşru müdafaa haricinde hiç kimseye karşı kullanmayacağız. Bakalım bize bu suçlamaları yöneltenler de aynı açıklamayı yapabilir mi?" denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.