Trump göreve geldi, İsrail yeni yerleşimleri onayladı

Trump göreve geldi, İsrail yeni yerleşimleri onayladı

İsrail, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinin hemen ardından, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yüzlerce yeni yerleşimi onayladı.

Kudüs Belediyesi, Doğu Kudüs'te 566 yeni evin inşaasına onay verdi. Kudüs Belediyesi Planlama ve İnşaat Komitesi'nin başkanı Meir Turgeman, İsrail Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Artık sonunda inşaatı başlatabiliriz" dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Turgeman, "Trump yönetime gelene kadar beklemem söylendi, çünkü onun yeni yerleşimlerle bir sorunu yok" dedi ve ekledi:
"Donal Trump'ın başkan olmasıyla oyunun kuralları değişti. Barack Obama dönemindeki gibi artık ellerimiz bağlı değil."

Barack Obama, on yıllardır devam eden İsrail-Filistin meselesinin iki devletli çözümü için yeni yerleşim yerleri inşaasının bir engel oluşturduğunu savunuyordu.

Donald Trump ise BMGK'nın Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim alanları nedeniyle aleyhinde kınama kararı aldığı İsrail'e hitaben, "Ben başkan olana kadar sabredin ve güçlü durun" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.