Trump: Erdoğan Kürtleri yok ederse ben de ekonomisini yok ederim

Trump: Erdoğan Kürtleri yok ederse ben de ekonomisini yok ederim

ABD Başkanı Donald Trump, bir muhabirden gelen "Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kürtleri yok etmesinden endişe duyuyor musunuz?" sorusuna, "Eğer bu olursa, ben de onun ekonomisin, yok ederim" yanıtını verdi.

 ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’deki harekatının başlamasının ardından ekonomik tehditlerine bir yenisini ekledi.

Trump, bir muhabirden gelen “Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürtleri yok etmesinden endişe duyuyor musunuz?” sorusuna, “Eğer bu olursa, ben de onun ekonomisin, yok ederim” yanıtını verdi.

‘BRUSON’LA BUNU BİR KEZ YAPTIM’

“Pastör Brunson’la bunu bir kez zaten yaptım” diyen Trump, Erdoğan’ı kast ederek “Umarım mantıklı davranır” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin kuzeyindeki askerlerini güneye kaydırarak Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın önünü açan ABD Başkanı, harekata ilişkin ilk açıklamasında da “ABD bu saldırıyı onaylamıyor ve bu operasyonun kötü bir fikir olduğunu Türkiye’ye açıkça belirtti” ifadelerini kullanmıştı.

‘TÜRKİYE SİVİLLERİ KORUMA SÖZÜ VERDİ’

Donald Beyaz Saray tarafından yayımlanan açıklamada, “Türkiye sivilleri ve Hıristiyanlar dahil dini azınlıkları korumaya, insani bir krizin ortaya çıkmamasını garanti altına almaya söz verdi – ve onların bu söze bağlı kalmalarını sağlayacağız” denilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.