TL'deki düşüş Zaho'da ticareti de vurdu

TL'deki düşüş Zaho'da ticareti de vurdu

Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve değişkenlik, sınırın Irak tarafında da hissediliyor. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin ticaret kenti Zaho'daki tüccarlar, Türkiye'den müşterilerinin azaldığını söylüyor.

TL’deki değer kaybının Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin sınıra yakınlığı ile ticaret merkezi olan kenti Zaho’yu da etkilediği belirtiliyor. Buna göre, sınırı geçip Zaho’dan geçmişte sigara, kahve, çay ve gıda alışverişi sayısında ciddi düşüş yaşandı.

Erbil’den yayın yapan Rudaw’ın aktardığına göre, Zaho’daki Kürt dükkan sahipleri TL’nin değerinin sürekli değişmesi nedeniyle nasıl bir fiyatlandırma politikası izleyeceklerini şaşırmış durumda.

‘TL’deki çöküş Zaho’daki işyerlerini de etkiledi’ başlıklı haberde, Hacı Ömer isimli dükkan sahibinin şu sözleri aktarıldı: “Türkiye sınırına yakınız. Geçmişte Türkler Zaho’ya sık geliyordu. Bugüne dek, fiyatlar ne kadar yüksek olursa olsun buradan alışveriş yapıyorlardı. Artık yapmıyorlar çünkü paraları değer kaybetti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.