Tezcan: seçmenlerin evlerine giriliyor

Tezcan: seçmenlerin evlerine giriliyor

CHP Milletvekili Bülent Tezcan, sayımın yeniden başlatıldığı İstanbul Büyükçekmece'de iki bakanlığın devrede olduğunu belirterek, " Seçim Kurulu'ndaki seçmen listelerini topluyorlar, evlere giriyorlar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçersiz oyların yeniden sayımı sürerken, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 17 binin üzerinde Geçersiz oyların yaklaşık yüzde 75’i sayılırken, CHP, aradaki farkın kapanmayacağını gören AK Parti’nin şimdi de ’20 bin sahte seçmen’ iddiasıyla Büyükçekmece üzerinden yeni bir ‘oyun’ sergilemeye çalıştığını öne sürdü.


 
Halk TV’de açıklamalarda bulunan CHP’li Bülent Tezcan, “Önemli olan oyların yasalara uygun incelenmesidir. YSK ve temsilciler, usulsüzlük varsa tutanak tutar. Eğer mantıklı ise torbalar açılır. Bu seçimde de bazı yerlerde verdiği kararlar doğru. Delilsiz sayamam dediği yerler var. İstanbul için ayrı bir uygulama yapıyor. Yargı eliyle bir tuzağın parçası olunuyor. Sayıyorlar, sayıyorlar tamamlayamıyorlar. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı devrede. Seçim Kurulu’ndaki seçmen listelerini topluyorlar, evlere giriyorlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise “Seçmenlerin evlerine gidilip fotoğrafları çekiliyor. Sayın Hasan Akgün mazbatasını 3 Nisan günü almasına rağmen 1 saat önce sayım tekrar başladı. Ama buradan İçişleri ve Adalet Bakanları’nı uyarıyoruz. Milli iradeyi masada gasp etmek istiyorlarsa beyhude bir çabadır” eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.