Temelli Siirt'te, Buldan İstanbul'da halka hitap etti!

Temelli Siirt'te, Buldan İstanbul'da halka hitap etti!

Siirt'te konuşan Temelli, 'Sandıklara sahip çıkacağız. Bu adaletsizliğe Tuncer Bakırhan için, Selim Sadak için son vereceğiz. Siirt'te de HDP sandıklardan zaferle çıkacak' dedi.

Siirt'te HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin katılımı ile miting yapıldı. Sezai Temelli'nin mitinglerde HDP'li belediyeleleri kayyımlardan geri almak için kullandığı 'süpürgeleriniz hazır mı?" sözü üzerine mitinde katılanların yanlarında getirdiği süpürgelere polis tarafından el konuldu. 

Temelli, "Sandıklara sahip çıkacağız. Bu adaletsizliğe Tuncer Bakırhan için, Selim Sadak için son vereceğiz. Siirt'te de HDP sandıklardan zaferle çıkacak' dedi.,

HDP'nin seçim otobüsü halkın ilgisiyle karşılandı. Miting alanını dolduran onbinlerin en önünde kadınlar yer aldı. Kadınların yöresel kıyafetleri ile yer aldığı mitingde geçler ağaçlarda, direklerde HDP bayraklarını dalgalandırdı. "Leyla Güven onurumuzdur" sloganın damga vurduğu mitingde halk platformdan çalınan ezgiler eşliğinde halay çekti. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli sloganlar eşliğinde platforma çıktı. Halkı selamlayan Temelli, yaptığı konuşmada, iktidarı ayırımcılık yapmak ile suçladı.

Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 132 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Temelli, "Başta Selahattin Demirtaş olmak üzere arkadaşlarımız FETÖ'cülerin fezlekeleri ile yargılanıyor. Bugün AİHM başvurumuzu kabul etti ve Büyük Daire'ye  gönderdi. Bugün suç işleyerek arkadaşlarımızı tutuklayanlara, belediyelere kayyum atayanlara tek bir sözümüz var; yargı önünde adaletli bir şekilde yargılanacaksınız. Kayyuma sesleniyorum. Sen de yargılanacaksın" dedi. 

 Alana getirilen süpürgelerin polislerce alana konulmaması ve alıkonulmasına tepki gösteren Temelli, "HDP'liler her gün gözaltına alınıyor. HDP'lileri bulamazlarsa soğanlara saldırıyor. Bugün yeni bir uygulamaya geçmişler. Süpürgeleri gözaltına almışlar. Yahu bir devlet süpürgeden korkar mı?” diye sordu. 

Erdoğan'ın her şeyi siyasete alet ettiğini kaydeden Temelli, "Önce Kürtlere 'defolsun' dedi. Baktı olmuyor, cevabını aldı. Sonra HDP'liler 'teröristtir' dedi. Biz de diyoruz ki terörist değil, HDP'liyiz. Bu da tutmadı. Şimdi de çıkmış Kürtlere 'dinsiz' diyor” şeklinde konuştu. 

Erdoğan'ın Ak Parti mitinglerinde gösterdiği sinevizyonlara tepki gösteren Temelli, "Bütün miting alanlarında arkasında bir sinevizyon, çıkıp bizi gösteriyor. Bu halk bizi çok iyi tanıyor. Bu kadar mı acze düştünüz. Orada masum insanlar ibadetlerini yaparken katledilmişler. Orada insanlar yaşamını yitirmiş, sen neden bunu gösteriyorsun. Bu katliamı seçim malzemesi haline getirenleri kınıyorum" dedi. 

Temelli "Şimdi HDP zamanıdır. Şimdi kentlerimizi kadınların kenti, emekçilerin kenti yapma zamanıdır. Siz hiç Osmangazi Köprüsü'nden geçtiniz mi? Siz Osmangazi Köprüsünden her gün geçiyorsunuz? Çünkü siz oradan geçseniz de geçmeseniz de onun parasını ödüyorsunuz" ifadesinde bulundu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü Sultanbeyli ilçesi Hamidiye mahallesinde seçim mitingi gerçekleştirdi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halkı Kürtçe Türkçe selamladı. Leyla Güven, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın selamlarını getirdiğini dile getiren Buldan, “Gittiğimiz her yerde büyük coşkular var. Tıpkı bugün burada olduğu gibi. Aynı moral aynı heyecan var. Özellikle kayyımların atandığı yerlerde halkımız sabırsızlıkla 31 Martı bekliyor. O kayyımların biletlerini çoktan kesmişler. O kayyımları Ankara’ya Tayyip beyin yanına gönderecekler” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Buldan, “Bir bakıyorsunuz Kürt düşmanı olmuş bizlerin eski konuşmalarımızı gösteriyor. Bir bakıyorsunuz kadın düşmanı olmuş. Taksim’de polis ablukasını protesto eden kadınların ezanı protesto ettiğini ileri sürerek yalan söylüyor. Türkiye halklarına hakaret etmeye, küfür  etmeye ne yazık ki devam ediyor. Bugün de yaptığı konuşmada HDP’lilerin dinsiz imansız ve ateist olduğunu iddia ediyor. Buradan sormak istiyoruz. Peki, siz değil misiniz 24 Haziran seçimlerinde yaptığınız mitinglerde elinizde Kuranı alıp dini istismar eden? Siz değil misiniz camilere AKP’nin afişlerini asıp camilerde seçim çalışması yapan? Biz dini de imanı da, Allah’ı da sizden öğrenmedik. Biz bin yıllardır ibadetimizi bu topraklarda yapıyoruz. Eğer siz bilmiyorsanız size de öğretiriz. Gelin bu halktan din dersi alın. Bugün çıkmış Yeni Zelanda’da işlenen katliamın hesabı sorulmazsa biz gereğini yaparız diyor. Yahu Yeni Zelanda çok uzak. Sen Ankara’nın, Suruç’un, Diyarbakır katliamların hesabını ver. Ondan sonra çık istediğin kadar konuş”  dedi  

Buldan, seçimlerde oyları demokrasiden insan haklarından yana olan adaya vereceklerini belirtti.  

Leyla Güven’in 132 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Buldan, “Sevgili Leyla ile birlikte cezaevlerinde ve dışarıda yüzlerce arkadaşımız bedenini açlığa yatırmış. Tek bir talepleri var. Tecrit kalksın diyorlar. Bunun için her gün Adalet Bakanlığına çağrı yapıyorlar. İki gün önce Zülküf Gezen yaşamını yitirdi. Çünkü tecridin kalkması için yaşamına bilerek son verdi. Biz de buradan bir kez daha açlık grevinde olan arkadaşlarımızın mutlaka ama mutlaka talebinin dikkate alınmasını istiyoruz” diye ifade etti.

 Miting konuşmaların ardından büro açılışı gerçekleştirildi. 

1-20190319210652.jpg3-756.jpg2-973.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.