Temelli: Öğrenciler sabah okulda and içmesin, süt içsin

Temelli: Öğrenciler sabah okulda and içmesin, süt içsin

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Çok yakında bu kayyumları süpürüp atacağız. Halkın sorunlarına pazarlıkla çözüm üretemezsiniz. Türkiye'ye barış HDP ile gelecek" dedi.

Danıştay'ın 'Öğrenci andı' kararına değinen Temelli, "Çocuklarımız and okumuyor diye Türk olmalarında bir zafiyet mi ortaya çıktı? Bu ülkete milliyetçilik üzerinden siyaset yapmanın tezahürüdür. Öğrenciler sabah okulda and içmesin, süt içsin" dedi. Temelli, hükümete de çözüm için müzakere masasını yeniden kurma çağrısı yaptı.

'KAYYIMLARI SÜPÜRÜP ATACAĞIZ': Temelli konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Çok yakında bu kayyımları süpürüp atacağız. Zaten birbirlerine düştüler. Bunları faşizmin çöplüğüne süpüreceğiz. Geldiğiniz nokta budur. İttifak dedikleri pazarlıktır demiştik. Halkın sorunlarına pazarlıkla çözüm üretemezsiniz. Bunların hepsini süpürüp atacağız. Türkiye'ye barış da gelecek, demokrasi de gelecek. Türkiye'ye barış HDP ile gelecek.

GÖREVDEN ALINAN MUHTARLAR: Geçen hafta 259 muhtar görevinden alındı. Hangi muhtarlar alındı. Kürt muhtarlar alındı. Barış için direnen muhtarları alıyorlar. Bu anlayış bölücüdür, nefret suçudur. Bunlar insanlar birbirlerine düşman olsun diye çabalıyorlar. Erdoğan, Diyarbakır'da ikinci kez stadyum açılışına katıldı. Seçimlere kadar 3 defa daha açarlar. Erdoğan 'Umduğumuzu bulamadık' demişti. Seçimlerde de umduğunu bulamayacak.

'KAYYIM ATANAN BELEDİYELERDE YOLSUZLUK VAR': Belediyelerimize gönderilen müfettişler tek bir yolsuzluk bulamadı. Kayyım atananlarda ise yolsuzluklar ortaya çıkıyor. Bakın Silopi Belediyesi'ne; yolsuzluk belgelenmiş durumda. Gelsinler bizim belediyelerimizle ilgili bir tane belge yok. Ne var, iftira ve yalan var. Van Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya ise yoksullukla mücadele ettiği, yoksullara yardımlarda bulunduğu için hapis cezası aldı. Arkadaşlarımız şehirleri ayağa kaldırdığı için tutuklandı. Tüm arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

'İBADETİMİZİ ANA DİLİMİZDE YAPACAĞIZ': Müftülere diyor ki, 'Doğu'yu ve Güneydoğu'yu boş bırakmayın.' Niye buralarda müftü yok mu? Yani onlar ana dilinde ibadet etmesin. Yani onların kimliklerini yok sayalım. Onlara inat biz ibadetimizi ana dilimizde yapacağız. Erdoğan Moldova'ya gitmiş, Gagavuz Türklerine 'Kültür ırkçılığına karşıyım' diyor. Sen bunu Diyarbakır'a geldiğinde söyleyebiliyor musun? Gel bunu İstasyon Meydanı'nda söyle. Yetmemiş Moldova'ya giderken hediye olarak da TOMA götürüyor.

'.AND OKUNMAYINCA ÇOCUKLARIN TÜRK OLMASINDA ZAFİYET Mİ YAŞANDI?': Öğrenci andı önümüze yeniden geldi. Kimsenin sorduğu yok; Türkiye'de çocuklarımız and okumuyor diye Türk olmalarında bir zafiyet mi ortaya çıktı. Fakat bu and meselesi niye ortaya çıktı? Bu ülkete milliyetçilik üzerinden siyaset yapmanın bir tezahürüdür. Öğrenciler sabah okulda and içmesin, süt içsin. Çünkü bu ülkede çocuk yoksulluğu var.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ: Şimdi çıkmış Cumhurbaşkanı Cemal Kaşıkçı olayını anlatıyor. 2 Ekim'de herkes biliyordu ne olduğunu. Bu diplomaside gediğiniz durumu size gösteriyor. Kaşıkçı Türkiye'de öldürülüyorsa, neden Türkiye'de öldürüldüğü sorusunun cevabını vereceksiniz. Bu sorunun yanıtı Fırat'ın doğusundadır.

ÇÖZÜM İÇİN MÜZAKERE ÇAĞRISI: GELİN MASAYA OTURALIM: Savaş tam tamları iktidarın ömrü uzasın diye gündemden düşmüyor. Bunun propagandasını yapanlar evlatlarımızı elimizden alıyor. İktidarın bu savaşında tüm ailelerin yan yana gelmesinin artık kaçınılmaz olduğuna inanıyorum. Artık tüm anneleri yitirdiğimiz evlatlarımızın anısına sahip çıkmaya çağırıyorum. Bunun yolu iktidara karşı barış mücadelesinden geçiyor. Bugün barış tecrit altında. Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit bitmeden barış konusunda adım atmak mümkün değil. Şimdi bir kez daha dile getiriyoruz. Gelin masaya oturalım. Muhatabı bellidir. Başka muhataplar arayarak bu sorunu çözemezsiniz. Gelin bu tecrite son verin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.