Temelli: Cumhuriyetin fotoğrafı Cizre'dir

Temelli: Cumhuriyetin fotoğrafı Cizre'dir

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Cizre’de yoksulluk, işsizlik diz boyu ise işte cumhuriyetin 95’inci yılı budur. Cizre’de cumhuriyetin 95’inci yılı zulümdür, kayyumdur, toprağını ekememek, hayvancılık yapamamaktır

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Cizre İlçe Örgütü’nde yapılan halk toplantısında gündeme ilişkin konuştu

HDP MYK üyeleri ve Şırnak milletvekilleri ile HDP il- ilçe yöneticilerinin katıldığı programda konuşan Temelli, "Sözlerime Asya Yüksel ve Mehmet Tunç’u anarak başlamak istiyorum. Ne zaman Cizre’ye gelsek arkadaşlarımızın anısından, sizlerin kararlılığından güç aldık ve bu güçle yolumuza devam ediyoruz. Bugün 29 Ekim, cumhuriyetin 95’inci yılı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci yılı nasıl tasvir edilir, nasıl anlatılır, denirse bunu anlatacak fotoğraf Cizre’dir. Cizre’den bir mahalleden diğerine giderken size GBT kontrolü yapıyorlarsa işte cumhuriyetin 95’inci yılının fotoğrafı budur. Cizre’de yoksulluk, işsizlik diz boyu ise işte cumhuriyetin 95’inci yılı budur." dedi.

'Gerçek Cizre'dir' diyen Temelli, "Türkiye halklarının, emekçilerin, kadınların içinde bulunduğu durumdur. 3’üncü Havalimanı’nda anlatacaklarınız değil, gerçeklik Cizre’dedir, buradadır. Bunu değiştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye nasıl demokratikleşir, aradığı barışa nasıl kavuşabilir, bunun için ne yapmalıyız? Biz bütün mücadelemizi buna vermişken, bugünkü iktidar HDP’yi, Kürtleri düşmanlaştırarak halklar arasına nefret tohumları ekerek kendi ikbalini düşünen bir iktidardır" eleştirisi yaptı. 

İktidarı, ekonomik kriz üzerinden eleştiren Temelli, "Ne dış politika ne iç politika da itibar kalmamıştır. Ekonomik krizi en iyi bilen bizleriz, çünkü yükü bizim sırtımıza yüklemeye çalışıyorlar. Bugün açılan 3’üncü Havalimanı tam da bunu anlatıyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu mudur?" diye sordu. 

HDP olarak bütün bileşenler ve tüm halklarımızla barış mücadelesi vereceklerini söyleyen Temelli, bunu birlikte başarabilecekleri mesajını verdi.

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Temelli, Suriye'de çözümün halkların bir araya gelmesinde olduğunu söyledi.

HDP'ye yönelik gözaltı ve baskılara sert tepki gösteren Temelli, "Bu ülkeye barış, özgürlük gelsin diye mücadele edenler geçmiş dönem eşbaşkanlarımız, belediye başkanlarımıza kadar hepsi şu anda rehinler. Bir suçları olduğu için değil, demokrasi mücadelesinde oldukları ve bir sevdaları olduğu için. Bu arkadaşlarımız bizim mücadelemizle en yakında zamanda özgür kalacak" dedi.

Halk ile birlikte mücadele etme kararlılığı içinde olacakları mesajını veren Temelli, şunları söyledi: "Neredeysek, orada halkımızla birlikte hareket eden bir partiyiz. Halkımızla birlikte her yerde bu mücadeleyi örgütleyeceğiz. Mahalle mahalle, köy köy dolaşacağız. Hangi düşünceden olursa olsun yan yana gelirsek güçlüyüz. Özgürlüklerin barışın yolunu açacağız, bu tecrite şiddete hep birlikte son vereceğiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İnanıyorum ki Cizîr a Botan hepimize öncü olacaktır. Hepimizin yolu açık olsun, serkeftin hevalno!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.