TEMA Vakfından Berçelan yaylasına doğa yürüyüşü

TEMA Vakfından Berçelan yaylasına doğa yürüyüşü

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Hakkari İl Temsilciliği gönüllüleri pandemi sonrası ilk faaliyetini 3 bin 300 rakımlı Berçelan yaylasında gerçekleştirdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için çalışan TEMA Vakfı Hakkari Temsilciliği Koronavirüs nedeniyle ara verdiği faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek.

TEMA’nın Hakkari ve Yüksekova gönüllüleri; dağcılık, kayakçılık, doğa yürüyüşü imkanlarına ve güzel floraya sahip 3 bin 300 rakımlı Berçelan Yaylasına çıkartma yaptılar.

‘Hedef 1 milyon TEMA gönüllüsü deyip’ Seyithan ve Lis göllerini gezen TEMA gönüllüleri ‘Türkiye Çöl Olmasın’ yazılı önlükleri giyip TEMA pankartı açtılar.

TEMA Vakfı Hakkari İl Temsilcisi Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sibel Canan, pandemi nedeniyle ara verdikleri faaliyetlerine yeniden başladıklarını söyledi.

Canan, TEMA olarak önceliklerinin Hakkari doğasının güzelliklerine dikkat çekip, güzellikleri ile adeta saklı cenneti andıran Hakkari doğasına sahi çıkmak olduğunu ifade etti.

1-20200705133246.jpg2-20200705133246.jpg

4-981.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.