TEKZİP

TEKZİP

2 Nisan tarihinde sitemizde yer alan “8 ilde eş zamanlı Fırat Delibaş Operasyonu” başlıklı haberle ilgili tekziptir.

Sitemizde 02.04.2017 tarihinde yer alan haberde “8 ilde eş zamanlı Fırat Delibaş Operasyonu” başlıklı haberin içeriğinde Fırat Delibaş isimli vatandaşın önceki yıllarda “kapkaç çetesi yönettiği” iddiası yer almaktaydı.

Fırat Delibaş’ın avukatı Duygu Delibaş yaptığı açıklamada “Haberde geçen iddiaların gerçeği yansıtmamaktadır. Delibaş’ın medyaya malzeme olduğu 2003 yılındaki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2003/315 esas sayılı örgüt dosyasında hiçbir şekilde kapkaç veya hırsızlık yaptırmakla suçlanmamış, hüküm giymemiştir. Söz konusu dosyanın iddianamesinde de, ne bir kapkaç ne de bir hırsızlık suçlaması yer almaktadır” dedi.

Bu tarz yanlış içerikli haberlerin, haber alma özgürlüğüyle bağdaşmadığına dikkat çeken Avukat Duygu Delibaş, haberde yer alan iddia ve isnatların doğrudan doğruya Fırat Delibaş isimli şahsın kişilik haklarını ihlal ettiği böylesine çirkin, mesnetsiz ithamlar kendisini gerek maddi gerek manevi olarak yıprattığı bilgisine yer verildi.

Başka internet sayfalarından alıp kensi sayfamızda kullandığımız ve içeriği yalan yanlış bilgiler ile dolu olan haber nedeniyle düzeltme yapar, ilgili şahıstan ve kamuoyundan özür dileriz

HAKKARİ OBJEKTİF HABER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.