Tekmeci saldırganı serbest bırakan hakime FETÖ'den gözaltı kararı

Tekmeci saldırganı serbest bırakan hakime FETÖ'den gözaltı kararı

HSYK Genel Kurulu'nun FETÖ bağlantısı nedeniyle meslekten ihraç ettiği 202 hakimden 55'i hakkında gözaltı kararı verildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan hakim ve savcıların verdiği ifadeler doğrultusunda 202 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

HSYK, son olarak 20 Şubat'ta 227 hakim ve cumhuriyet savcısının meslekten çıkarılmalarına karar vermişti. Bu rakamla ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 886 olmuştu. Bugün 202 hakim ve savcının daha ihracı ile toplam sayı 4 bin 88'i buldu.

Öte yandan gözaltın kararı verilen 55 hakimin arasında Ayşegül Terzi'ye tekme atan saldırganı ilk celsede tahliyesine karar veren hakim de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.