Tekerlekli sandalyeyle gökdelene tırmandı

Tekerlekli sandalyeyle gökdelene tırmandı

Hong Kong'da omurilik hastası adam, bu rahatsızlıktan mustarip kişilere bağış toplamak için tekerlekli sandalyesini halata bağlayarak gökdelene tırmandı.

Lai Çi-wai, cumartesi günü 300 metrelik Nina Tower gökdeleninin 250 metresine 10 saatten fazla sürede tırmandı.

10 yıl önce geçirdiği araba kazası nedeniyle belden aşağısı felç olan 37 yaşındaki kişi, gökdelenin tepesine kadar çıkmayı planlamıştı fakat güvenlik nedeniyle tırmanışı tamamlayamadı.

"Bayağı korktum" diyen Lai, "Dağa tırmansam kaya ya da küçük deliklerden destek alabilirim ama sadece cam olunca tek güvenebildiğim şey kullandığım ip oldu" diye konuştu.

Lai, cesur gösterisiyle omurilik hastalarına 5,2 milyon Hong Kong Doları (yaklaşık 5 milyon TL) bağış toplamayı başardı.

Kaza geçirmeden önce Lai, Asya'da 4 kez kaya tırmanma şampiyonluğu kazanmıştı. Kariyerinin bir bölümünde de başarıları sayesinde dünya sıralamasında 8.'liğe kadar yükselmişti.

Kendisini felç eden kazadan sonra da tırmanıcılığı bırakmayan adam, 5 yıl önce 495 metre yüksekliğindeki Lion Rock dağına halat makarası kullanarak tekerlekli sandalyesiyle çıkmıştı.

"Sadece hayatta olmanın dışında beni neyin motive ettiğini düşünüm" diyen Lai, "Bu sorunun peşine düşünce tekerlekli sandalyeyle bile olsa dağlara tırmanabileceğimi gördüm" dedi.

Bir bakıma aslında engelli olduğumu unuttum; hala düş kurabildiğimi ve zevk aldığım şeyleri yapabileceğimi keşfettim. Bazıları engellilerin karşılaştığı zorlukları anlayamıyor. Bizim sürekli zayıf, aciz ve merhamete muhtaç olduğumuzu düşünüyorlar. Fakat ben herkese durumun böyle olmadığını göstermek istedim. Eğer engelli biri başarılı olabiliyorsa, fırsat, umut ve ışık da getirebilirler. Aciz olduklarının düşünülmesine gerek yok. (Independent Türkçe, Guardian)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.