TBMM'de Kılıçdaroğlu'nun  o sözleri sonrası gerginlik

TBMM'de Kılıçdaroğlu'nun o sözleri sonrası gerginlik

TBMM'de Kılıçdaroğlu'nun "20 Temmuz darbesini reddediyorum" sözleri sonrası gerginlik

TBMM açılışının 98. yıl dönümü özel oturumu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun OHAL'i eleştiren "20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum" ifadesiyle gerginliğe sahne oldu.

15 Temmuz'da darbecilerin başarısız kalmasıyla kahraman sıfatını hak eden milletvekillerimizin bazıları üzülerek söylüyorum ki 20 Temmuz darbesiyle TBMM’nin yetkilerini devretmişlerdir. Sizin çocuklarınıza bırakacağınız tek adam rejimi kurma mirası vardır ki - üzülerek söylüyorum- bu kötü bir mirastır."

"Bu Meclis'in yetkilerini birileri el kaldırarak başkasına devredemez" diyen Kılıçdaroğlu'na MHP ve AKP sıralarından sert tepki geldi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Özel ve tarihi bir gündeyiz" diyerek birkaç kez konuşmasına ara verdiği Kılıçdaroğlu, vekillere "Beni dinleyeceksiniz", "Beni dinlemek zorundasınız" diye seslendi.

Güçler ayrılığının olmadığı bir ülkede seçimlerin bir anlamı vardır: Sandıktan çıkarım, istediğimi yaparım. Üzülerek ifade etmeliyim ki, bugün hükümet edenler yasamanın asli unsuru olan milletvekillerinin soru önergelerine bile cevap vermemektedirler. Bu bayram gününde bu gerçekleri dile getirmek benim borcumdur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.