TBMM’de bu hafta OHAL’in uzatılması görüşülecek

TBMM’de bu hafta OHAL’in uzatılması görüşülecek

TBMM’de bu hafta, 19 Ocak’ta süresi dolan Olağanüstü Hal’in (OHAL) bir kez daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi’nin Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor. OHAL’in, 17 Ocak’ta TBMM Genel Kurul’da görüşülmesi planlanıyor.

TBMM’nin bu haftaki en önemli gündem maddesini OHAL’in bir kez daha uzatılmasına ilişkin tezkere oluşturacak. Bu hafta önce Milli Güvenlik Kurulu, ardından da Bakanlar Kurulu toplanacak. MGK’nin tavsiyesi üzerine, Bakanlar Kurulu kararı ile OHAL’in 6. kez daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi’nin Salı günü Meclise sevk edilmesi bekleniyor. Tezkerenin 17 Ocak Çarşamba günü de Genel Kurul’da görüşülmesi planlanıyor.

Salı günü 4 siyasi partinin grup toplantıları da yapılacak. AKP, CHP, MHP ve HDP Meclis Grup toplantılarında parti grup başkanları gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklar.

AKP’nin kapalı grup toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, KHK ile yürürlüğe giren taşeronların kadroya alınmasına ilişkin detaylı bilgi verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.