Tayvan'da tur otobüsü devrildi: 32 ölü, 12 yaralı

Tayvan'da tur otobüsü devrildi: 32 ölü, 12 yaralı

Tayvan'da bir tur otobüsü dönüş yolunda devrildi. Kazada 32 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Tayvan’da başkent Taipei civarında bir tur otobüsünün dün gece devrilmesi sonucu 32 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Kaza anları arkadan gelen bir arabanın araç kamerasınca kaydedildi. Kayıtta, aşırı hız nedeniyle virajı alamayan otobüsün yana devrilip tavan kısmından bariyerlere çarptığı görüldü.

Kaza sonrası bir açıklama yapan polis yetkilileri, aşırı yorgunluk ve uykusuzluk kaynaklı sürücü hatasından kuşkulanıldığını söyledi. Kaza hakkında soruşturma başlatıldı.

İstatistiklere göre, son olay son  otuz yılda meydana gelenlerin en ağır kaza olarak anılıyor. Kazada çoğu ileri yaşlardaki 30 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Turistler, şehir dışındaki bir çiftlik ziyaretinden geri dönüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.