Tayland’da ‘olağanüstü hal’ ilan edildi

Tayland’da ‘olağanüstü hal’ ilan edildi

Tayland’da en az 30 Nisan’a kadar olağanüstü hal ilan edildi. Bu, hükümetin askıya alınıp, ülkenin Başbakan Prayuth Chan-ocha liderliğindeki bir komisyon tarafından yönetilmesini beraberinde getiriyor.

BBC Güneydoğu Asya Muhabirini aktardığına göre, kararla, yurt dışından ülkeye ziyaretçilerin girmesi yasaklanıyor ve Başbakan'a ülke içinde seyahat kısıtlamaları getirme, toplanmaları yasaklama ve vatandaşları eve kapatma yetkisi veriyor.

Karar, Başbakan’a basını kontrol etme anlamında geniş yetkiler tanıyor. General Prayuth sosyal medyada “çarpıtılmış bilgi” paylaşanlara karşı yasal işlem başlatacağı uyarısında da bulundu.

2014 yılındaki darbeye liderlik eden Başbakan’ın kendisine verilen yetkilerin ne kadarını kullanmaya niyetli olduğu bilinmiyor. Başkent Bangkok’ta sokaklarda ve gıda pazarlarında pek çok insan görülse de, kamusal yaşamın çoğu askıya alınmış durumda. Şimdilik, hükümet büyük ekonomik tahribata yol açacağı endişesiyle daha sıkı önlemler getirmekte isteksiz.

Bangkok’taki gece kulüplerinin kapanmasıyla pek çok insan kırsala doğru yola çıktı, bu da otobüs terminallerinin dolmasına ve muhtemelen bu kişilerin virüsü beraberlerinde götürmelerine yol açtı.

Şu an enfekte olmuş kişi sayısı 934. Ancak bir hastanedeki doktorlar daha sıkı önlemler alınmazda 30 gün içerisinde 7.000 kişinin ölebileceği uyarısında bulundu.

General Prayuth’un liderliği son bir yılda etkisiz ve hayal gücünden yoksun olmakla eleştiriliyordu. Şimdi bütün karar mekanizması kendi elinde toplandı, Tayland’ın koronavirüsle ne kadar iyi başettiğine bağlı olarak ya övgüyü kabul edecek ya da suçu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.