Tarihi Geçmiş Gıdalar Zabıta Tarafından İmha Edildi

Tarihi Geçmiş Gıdalar Zabıta Tarafından İmha Edildi

Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü gıda denetim ve kontrol ekipleri tarafından tarihi geçmiş gıdalar imha edildi.

Yüksekovalı bir esnafın depolarında tarihi geçmiş gıdalarının olduğunu belirtmesi ve imhalarının gerçekleştirilmesi için başvuruda bulunması üzerine Zabıta Müdürlüğü gıda denetim ve kontrol ekipleri söz konusu gıdaların imhası için kontrollerini gerçekleştirdiler. Kamyona yüklenen gıdalar şehir çöplüğüne götürülerek gözetim altında imha edildi.

Kendilerine haber veren ve bunun duyarlı bir hareket olduğunu belirten Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Dikçe, “Öncelikle bize bu başvuruyu yapan esnafımıza çok teşekkür ederiz. Bu tür başvuruları değerlendiriyoruz ve gerekli işlemler sonucu imha gerçekleştiriyoruz. Aksi bir durumda kimse bunun sorumluluğunu alamaz çünkü bu sorumluluğun yükü ağırdır. Kuşkusuz ki hiçbir şey insan sağlığından daha önemli olamaz. Esnafımızın başvurusu üzerine tarihi geçmiş 30 bin adet gıda imha ettik. Bu kapsamda denetimlerimizde devam ediyor. Tarihi geçmiş ve geri iadesi olmayan gıdaları olan esnafımızın bizi haberdar etmesi halinde kendilerine yardımcı olacağımızı da belirtmek istiyoruz” dedi.

unnamed-008.jpgunnamed-(1)-049.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum