Taksim'e çıkmak isteyen gruba müdahale: 10 gözaltı

Taksim'e çıkmak isteyen gruba müdahale: 10 gözaltı

1 Mayıs'ı Taksim'de anmak amacıyla Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen grup polis müdahalesi ile engellendi.

DHA, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 10 kişinin gözaltına alındığını bildiriyor.

Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

1 Mayıs nedeniyle Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs kutlamaları için sendikalara ve işçi örgütlerine Bakırköy Cumartesi Halk Pazarı Alanı'nı gösterirken, kutlamalara kapatılan Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen grupların engellenmesi amacıyla polis geniş önlemler aldı.

Taksim Meydanı'na çıkan Tarlabaşı Bulvarı, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi ve Halaskargazi Caddesi kapatıldı. Metronun da Taksim Meydanı çıkışının kapalı olduğu görüldü.

Salı gününden itibaren çalışmalara başlayan polis, Gezi Parkı çevresi, Taksim Cumhuriyet Anıtı önü, İstiklal Caddesi girişini bariyerlerle kapattı.

Osmanbey Metro İstasyonu-Taksim Metro İstasyonu-Şişhane Metro İstasyonu, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı, Karaköy-Tünel Füniküler hattı yolu da trafiğe kapatıldı.

İşine bu hat üzerinden gitmek isteyen birçok kişi polis barikatları ve kapalı yollar nedeniyle güçlük yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.