Taksim'de 12 Eylül protestosu

Taksim'de 12 Eylül protestosu

Taksim Kazancı yokuşunda toplanan bir grup, 12 Eylül 1980 askeri darbesini protesto etti.

Taksim Kazancı yokuşunda 78'liler girişimi öncülüğünde toplanan aralarında dernek ve sivil toplum örgütü üyelerinin de  bulunduğu bir grup “Darbeciliğe karşı demokrasi için mücadele", “12 Eylül darbesini unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart ve dövizler açtı.  

78'liler girişimi sözcüsü Yunus Bircan, grup adına açıklama yaptı. Bircan, “1970'li yılların özgürlükçü, eşitlikçi, hakkını ve hukukunu arayan toplumsal özgürlük ruhunu tasfiye etmeye yönelik ağır insan ihlallerinin mimarı olan 12 Eylülcüler, yaşadığımız coğrafyanın vicdanı olan solu ve özgürlükçü düşünceyi ülkenin gündeminden silmeye çalıştılar. Toplumun öz güvenini bir şeylerin değişebileceğine daire inancını, inisiyatifini ve kişiliğini zedelediler. Türkiye'yi Ortadoğu'da ABD emperyalizminin ve İsrail'in çıkar bekçisi yaptılar. Esasen tüm bu uygulamalar Türkiye toplumunun aydınlık geleceğinin önünü kesme çabasıydı" dedi. 

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.