Tahliyeye ‘taraflı koğuş’ engeli

Tahliyeye ‘taraflı koğuş’ engeli

Van F Tipi Cezaevi'nde bulunan 6 tutuklu, cezası bitmesine rağmen "taraflı koğuşlarda kalma" ve hak ihlallerine karşı yaptıkları eylemler gerekçesiyle tahliye edilmiyor.

Ak Parti-MHP'nin değişiklik teklifiyle Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu” ile cezası biten tutukluların tahliyelerine yönelik engellemeler sürüyor. “İnfaz Yasası” ile Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde bulunan 6 tutuklunun tahliyesi 6 ay ertelendi. 

Tutuklu Mehmet Selim Polat, İdris Işık, Mazlum Dursun, Önder Hakan, Halit Kaya ve Ekrem Kaplan, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla aldıkları hapis cezalarını bitirmesine rağmen tahliye edilmiyor.

Cezaevi Denetimleri İdari Gözetim Kurulu’nun raporu üzerine karar veren Van İnfaz Hâkimliği, tutukluların "İyi halli olmadığı" gerekçesiyle, tahliyelerini 6 ay erteledi. Karara, 6 tutuklunun "taraflı koğuşlarda kalma" ve cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı gerçekleştirilen eylemlere katılmaları gerekçe gösterildi. 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.