Tahir Elçi davasında mahkeme, duruşmayı 3 Mart 2021'e erteledi

Tahir Elçi davasında mahkeme, duruşmayı 3 Mart 2021'e erteledi

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi duruşma sonrası basın açıklaması yaptı.Image caption: Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi duruşma sonrası basın açıklaması yaptı.

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015'te Sur ilçesinde öldürülmesiyle ilgili dava bugün Diyarbakır'da başladı.

Elçi ailesinin avukatları tarafından sunulan reddi hakim talebi karşısında, Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmayı 3 Mart 2021 tarihine erteledi.

Mahkeme heyetinin kararına göre Tahir Elçi'nin avukatlarının reddi hakim talebi üst mahkemede görülecek.

Elçi ailesinin avukatları söz alarak “Ceza yargılaması insan haklarını doğrudan ilgilendiren bir disiplindir. Biz sadece iddianamede adı geçen değil, gerçek anlamda suçluların, arka planda duranların tespitini istiyoruz" dedikleri aktarıldı.

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, duruşma sonrası basın açıklaması yaparak, mahkeme heyetine yönelik yazdığı bir dilekçeyi bugün vermek istediğini ancak veremediğini, bunu bir "nezaketsizlik" olarak gördüğünü söyledi.

Elçi, mahkeme heyetine vermeyi planladığı dilekçesini duruşma sonrasında basına okudu.

Türkan Elçi dilekçesinde, "Geçen beş yıl ölüm hakikatinin acısından hiçbir şey eksiltmezken, ne yazık ki ilgili makamların işlenen cinayetin faillerinin bulunması yönündeki isteksizliği, çeşitli kaygı ve saiklerle mağduriyete karşı kayıtsız kalması ve sessizliği yeğlemesi, umutlarımızın azalmasına neden olmuştur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.