Tahir Elçi cinayeti: 3 şüpheli polisin soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdiği ortaya çıktı

Tahir Elçi cinayeti: 3 şüpheli polisin soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdiği ortaya çıktı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi soruşturmasında 4 yıl sonra şüpheliler tespit edildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi cinayetinde şüphelilerin ifadesinin alındığını, konuyla ilgili detayları Perşembe günü yapacakları bir basın açıklaması ile ilgili kamuoyunu duyuracaklarını söyledi.

DW Türkçe'den Felat Bozarslan'ın haberine göre şüpheliler 9-10 Ocak tarihlerinde soruşturma savcısına ifade verdi. Şüphelilerin “olası kastla adam öldürme” ifadelerinin alındığı belirtildi.

Habere göre şüpheli polis memurları verdikleri ifadede Tahir Elçi'yi vurmadıklarını savunuyorlar ve şüpheli F.T, örgüt mensuplarının Tahir Elçi'ye suikast yapmak için bu olaylı planladıklarını savunduğu ortaya çıktı.

Elçi'nin vurulduğu yerde devam eden çatışmalardan dolayı olay yeri incelemesi dört ay sonra yapılabilmişti ama Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulunamamıştı.

Diyarbakır Barosu, Elçi cinayeti ile ilgili etkin bir soruşturma yapılmadığını açıklamış, olay yerindeki görüntü kayıtlarını, görüntü analizi yoluyla olası şüphelilerin tespiti için Londra Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'na göndermişti.

Hazırlanan detaylı adli raporda Elçi'inin ölümüne neden olan silahın üç şüpheli polisten birine ait olduğu tespit edilmişti. Baro, adli raporu 8 Şubat 2019'da yaptıkları bir basın açıklaması yoluyla duyurdular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.