Sütaş'ta 69 işçi işe iade davasını kazandı

Sütaş'ta 69 işçi işe iade davasını kazandı

Sütaş'ta işten çıkarılan 69 işçi açtıkları işe iade davasını kazandı. İşçilere tazminat da ödenecek.

 Sütaş Karacabey fabrikasında Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için 2017 ve 2018 yılları arasında işten çıkarılan 69 işçinin tamamı işe iade edildi. 69 işçi sendikal tazminat davalarını da kazandı.

2017 ve 2018 yılları arasında Sütaş’ın Aksaray ve Bursa Karacabey’deki fabrikalarında Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle Karacabey’de 69, Aksaray’da ise 17 işçiyi işten çıkarmıştı. Karacabey’deki 69 işçinin 56’sı Tekgıda-İş öncülüğünde açtığı davaları kazanırken kalan 13 işçinin davası ise önceki gün Karacabey 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

SÜTAŞ HER BİR İŞÇİYE TAZMİNAT ÖDEYECEK 

Mahkeme 13 işçi için de Sütaş tarafından haksız olarak sendika üyeliğinden dolayı işten çıkartıldıklarına, bu nedenle işe iade edilmelerine ve Sütaş’ın her bir işçiye ayrı ayrı tazminat olarak 12 aylık brüt ücretleri tutarında sendikal tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme ayrıca boşta geçen 4 aylık süreler için de işçilerin net ücretlerinin ödenmesine hükmetti.

Son duruşmayla birlikte Karacabey’deki 69 işçinin tamamı işe iade ve sendikal tazminat davalarını kazanmış oldu. Sosyal medya üzerinden mahkeme sonucunu paylaşan Tekgıda-İş Sendikası Uzmanı Suat Karlıkaya, “Şimdi sıra Aksaray fabrikasındaki davalarımızın tamamlanmasında. En son ve en önemli kısım ise Sütaş’ta sendikal örgütlenme sürecinin tamamlanmasıdır” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.