'Suriyeli sığınmacılar, Ürdün'e girebilmek için fabrika yaktı'

'Suriyeli sığınmacılar, Ürdün'e girebilmek için fabrika yaktı'

Ürdün sınırında bulunan Suriyeli sığınmacıların, iki ülke arasındaki ortak serbest bölgede yer alan bir kibrit fabrikasını yaktığı ileri sürüldü.

 Suriye ile Ürdün arasındaki serbest bölgede bulunan bir kibrit fabrikasının orada bulunan binlerce Suriyeli sığınmacı tarafından yakıldı.

Fabrikanın yakılma amacının, Suriyeli sığınmacılar tarafından kargaşa çıkarılarak Ürdün topraklarına girme gerekçesi olduğu öğrenildi.

BM'DEN ÜRDÜN'E 'SINIRLARI AÇ' ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'den Ürdün sınırına göç edenlerin sayısının 320 bini geçtiğini belirterek, Ürdün'e sınırları açma çağrısında bulunmuştu.

Ürdün Hükümet Sözcüsü Cumane Guneymat ise ülkesinin, BM'nin Suriyeliler için sınır kapılarının açılması talebini kabul etmediklerini açıklamıştı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Guneymat, ülkesinin, çıkarlarına uymayan herhangi bir tehlikeden kaçınmak ve güvenliğin korunması amacıyla sınırların kapalı tutulması kararı aldığını ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.