Suriyeli minik Ayşe'nin dramı

Suriyeli minik Ayşe'nin dramı

Suriye'nin İdlib kentinde vücudunun büyük kısmı yanan 5 yaşındaki Ayşe Sellum, eski sağlığına kavuşmak istiyor.


İdlib kentinde 5 ay önce rejime ait uçakların hava saldırısında mazot deposunun patlaması sonucu hemen yanındaki evlerinde çıkan yangında minik Ayşe Sellum, ağır yaralandı. Suriye'deki ilk müdahalesi yapılan minik kız, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne getirildi. Hatay'daki hastanelerde tedavi edilen minik kızın vücudunda ağır yanık izleri kaldı. Başı, yüzü, elleri ile bacaklarında yanık olan minik kıza estetik ameliyat yapılması gerekiyor.

48 yaşındaki baba Abdullah Valid Sellum, İdlib'te yaşadıkları acı olayda kızı Ayşe'nin yandığını ve 5 aydan bu yana Türkiye'de tedavi gördüğünü söyledi. Ancak eşi Hene Sellum'un halen İdlip'te olduğunu ve Türkiye'ye gelemediğini anlatan Sellum, eşinin Hatay'a getirilmesi ve kızının estetik ameliyat edilmesi için yetkililerden yardım istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.