Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nde sonuç bildirgesi yayınlandı

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nde sonuç bildirgesi yayınlandı

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin ardından sonuç bildirgesi yayınlandı. Anayasa değişikliğini görüşmek için 150 kişilik bir komite kurulmasına karar verildi.

Rusya’nın Soçi kentinde yapılan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi sona erdi. Kongrenin ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı vurgusu yapıldı. Bildirgede, “Suriye halkı kendi geleceğine ve siyasal sisteme seçimle karar vermeli. Dini veya etnik kökeni ne olursa olsun bütün Suriyeliler eşit haklara sahiptir” denildi.

Reuters’ın haberine göre taraflar, Suriye’deki iç savaşın sona ermesi için temel konularda anlaştı. Bildirgede, Suriye’nin seçimle birlikte demokratik bir yola girmesi gerektiğim belirtildi.

Ayrıca, 150 kişiden oluşan bir komite kurulmasına karar verildiği ve komitenin anayasa değişikliğini görüşeceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.