Suriye sınırına doktor görevlendirmesi

Suriye sınırına doktor görevlendirmesi

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 11 ile “Urfa/Mardin iline resen görevlendirme" yazısı gönderildi. 

Türkiye Fırat’ın doğusuna yönelik yapmayı planladığı operasyonun hazırlıklarını sürdürürken, Sağlık Bakanlığı aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 11 kentten çok sayıda doktoru Urfa ve Mardin’de görevlendirdi. Urfa'da da doktor ve sağlık personellerinin izinleri ikinci bir emre kadar durduruldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 kentin il sağlık müdürlüklerine gönderilen yazıda, doktorların TSK’nın Suriye’ye yapacağı sınır dışı harekatı için Urfa ve Mardin’de görevlendirildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen imzalı yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa/Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık tesisleri emrine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye bölgesine yapılması planlanan sınır dışı askeri harekat kapsamında sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için yapılan organizasyona destek vermek amacıyla görevlendirilen personelin 20.09. 2019 -20.10.2019 tarihleri arasındaki görevlendirilme onayları ekte gönderilmektedir.”

 Öte yandan, sınır karakollarının hepsinde ambulans bekletileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.