Sur'da polise bombalı saldırı

Sur'da polise bombalı saldırı

Diyarbakır Sur' dan çıkarılan hafriyat ve molozların döküldüğü Dicle Üniversitesi'ndeki alanın yanında bulunan mezarlık duvarının dibine bırakılan patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkarılan hafriyat ve molozların döküldüğü Dicle Üniversitesi'ndeki alanın yanında bulunan mezarlık duvarının dibine bırakılan patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 4 polis şehit olurken, 2 polis de yaralandı.

Saldırının 16.30 sırasında gerçekleştiği ve patlamanın kent merkezinden de hissedildiği açıklandı. Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edilirken, yaralılar, ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı. Saldırının ardından olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Sur İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık incelemelerde bulundu. İlk gelen bilgiler Dicle Üniversitesi'nin kampüs alanında hafriyat ve molozların döküldüğü bölgede patlama meydana geldiği ve  patlamada 7 kişinin yaralandığı şeklindeydi. Diyarbakır Valiliği hafriyat alanı yakınlarında zırhlı polis aracının geçişi sırasında yol kenarına tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği açıklamasını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.