Sur için imza kampanyası

Sur için imza kampanyası

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, kampanya başlattı. İmzalar sosyal medyadan atılabilecek.

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu Eş sözcüleri Talat Çetinkaya, Büşra Cizrelioğulları ve platform bileşenleri basın açıklaması yaparak Suriçi’ndeki yıkımın durdurulması için imza kampanyası başlattıklarını duyurdular. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sur’un Yıkımına Hayır Platformu Eş Sözcüsü Talat Çetinkaya, platformun çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

İstanbul’da gerçekleştirilen Sur’un yıkımına hayır forumunun Diyarbakır’da da gerçekleştirileceğini bildiren Çetinkaya, Sur’daki yıkımla ilgili Avrupa Birliği’ne üye 16 ülkenin elçilikleriyle görüşme yaptıklarını ifade etti.

YIKIM DEVAM EDİYOR 

Platformun eş sözcüsü Büşra Cizrelioğulları ise OHAL koşullarında yıkımın önüne geçmeye ve Suriçi halkının sesi olmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriçi halkının kentsel dönüşüme rıza göstermediğini hatırlatan Cizrelioğulları, “Mahallede yaşayan halkın bu çığlığına sahip çıkmak ve ses olmak, bütün duyarlı kişi, kurum ve kuruluşların, hak örgütlerinin, siyasi partilerin, derneklerin, platform ve inisiyatiflerin, meslek odaları, emek ve demokrasi güçlerinin sorumluluk alanında bulunan bir görevdir. Dolayısıyla platformumuzun başlattığı bu sahiplenme çağrısında her birimizin sorumluluğu eşit düzeydedir. Bu sahiplenme ve karşı çıkış biçimini sürdürmeli ve yıkımın önüne bir an önce geçmeliyiz” dedi.
Cizrelioğulları, Lalebey ve Alipaşa mahallelerinde oturanların tehditle, zorla yerinden edilmeye çalışıldığına değinerek, Suriçi halkının sesini duyurmak için ‘”Diyarbakır Suriçi Ortak Dünyamızdır, Yıkım Durdurulsun” imza kampanyasını başlattıklarını söyledi.

İMZA SOSYAL MEDYADAN DA ATILABİLECEK

Bir ay boyunca devam edecek kampanyanın ardından toplanan imzaların TBMM başkanlığına gönderileceğini belirten Cizrelioğulları, “İmza kampanyamız aynı anda hem sosyal medya üzerinden hem de ıslak imzalı yöntemle sürdürülecektir. Diyarbakır dışında kalan ve kampanyamıza destek verecek kişi ve kurumlar imza föyüne @SurPlatformu resmi Twitter hesabından erişilebilir” dedi.

Hukukun ve temel insan haklarının her gün ayaklar altına alındığı belirten Cizrelioğulları, “Hakların ortak mücadele bilinci ve inancıyla yıkımı durdurabileceğimize ve kazanacağımıza inanıyoruz. Bu mücadele ve dayanışma bilinciyle tüm duyarlı kesimleri imza kampanyamıza destek sunmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi (DUVAR) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.