Sümbül Dağı zirvesine çıkan dağcı grup döndü

Sümbül Dağı zirvesine çıkan dağcı grup döndü

Hakkari'de 3 bin 487 rakımlı Sümbül dağına zirve tırmanışı yapan 7 kişilik dağcı grubu kente döndü. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ara verilen zirve tırmanışlarının ilki yapıldı.  

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği ve Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) ortaklığı ile Sümbül Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştiren 3 günlük kampın ardından şehir merkezine geri döndü.

Kent merkezine 7 kilometre mesafede bulunan Depin polis noktasında 27 Haziranda başlanılan Sümbül Dağı tırmanışı, sarp kayalık ve derin uçurumlara rağmen tamamlandı.

Tırmanışın, ikinci günü öğle saatlerinde zirveye çıkan grup, burada kokpit patlattıktan sonra zirve defterini imzaladı. 2020 yılının ilk tırmanışını gerçekleştiren dağcılar kamp alanına dönerek gece ateş yakıp dinlendiler. Sabahın ilk ışıklarıyla yine inişe geçen genç dağcı grubu sağ salim kente dönmeyi başardı. 

Sümbül'ün zİrvesinde tırmanışa ilişkin açıklamalarda bulunan genç dağcı Erdelan Ertunç, 2020 Haziran ayı Sümbül dağı zirve tırmanışını 7 dağcı arkadaşıyla başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Ertunç,"Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği olarak 2020 Sümbül dağı zirve tırmanışının ilkini 7 dağcı arkadaşımızla gerçekleştirdik. Burada 3 günlük bir kamp kurduk. Uzun ve zorlu bir tırmanışın ardından zirveye vardık. Sümbülün zirvesinden Hakkari'nin manzarasını anlatmaya kelimeler yetmez. Merak eden dağcıların gelip görmelerini temenni ederiz. Zirve yapan tüm dağcı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hakkari valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım'a katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

1-20200629101450.jpg2-20200629101450.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.